Om föreningen

Teater Oliver är en teaterförening i Västerås som startades 1999.

Vi har ca 100 medlemmar i åldrarna 6 år och uppåt, som under veckans alla dagar spelar/repar/arbetar i vår teaterlokal som finns i Växhusets källarplan. Vi har kontor en trappa upp där vi också jobbar och har kreativa möten.

Här arbetar en verksamhetsledare, en teaterpedagog/dramapedagog, en ideell styrelse samt ideella gruppledare. Grupperna drivs som studiecirklar av en eller flera ledare.

Vi har också grupper som drivs i en friare form, det kan vara ett kompisgäng som vill sätta upp en pjäs tillsammans eller grupp som hjälper en annan grupp med kostym, rekvisita eller scenografi. Styrelsen och verksamhetsledaren måste alltid godkänna pjäserna som ska spelas. 

För att kunna driva vår aktiva teaterförening får vi bidrag från Kultur-, idrott-,  och fritidsnämnden. Vi försöker även hitta nya samarbeten med olika parter i stan.

Vi driver våra kurser genom studieförbundet ABF, är medlemmar i ATR (Amatör Teaterns Riksförbund) och samarbetar med flera andra teatrar i och runt om i Västmanlands län.

Teater Oliver är öppen för alla och är politiskt och religiöst obunden. Gammal som ung, teatervan eller nyfiken nybörjare - ALLA är välkomna. 

Teater Oliver är en förening för och med medlemmarna. Utan medlemmar finns ingen förening.

Sirkka Albinsson - Verksamhetsledare/Dramapedagog

Sirkka är utbildad drama/teaterpedagog och anställd av Teater Oliver på 50 %. Hon är en riktig energispridare och hejare på improvisation! Hon har gedigen yrkeserfarenhet i många yrken ex grafiker, telefonist, målare, fotograf, nätverkstekniker, inom skola och omsorg etc. 
Sirkka har projektgrupper, håller i evenemang som Halloween, Kulturnatten och andra performans former.

Hon har även hand om allt administrativt inom föreningen - ser till att allt flyter på när det gäller att föra föreningen framåt. 
sirkka@teateroliver.se
Mobil 0706-407368

Sara Dahlberg – Dramapedagog

Sara började augusti 2022 som dramapedagog på Teater Oliver. Hon är utbildad pedagog och även i ung ålder har hon gjort en del - stadsvandring med historiska dramainslag, turistinformatör i Härnösand, lägerledare inom scouterna, ledsagare för synnedsatta och mycket mer. Vi hoppas hon ska trivas hos oss. Sara  har grupperna Lime, Mint, Rubin, Safir, Ametist och Måndagsgruppen hösten 2023 och naturligtvis vara delaktig i andra sammanhang också som ex Kulturnatten, Halloween m m.
sara@teateroliver.se 
Mobil: 0729-404403

Moa Rönngren - Hjälp ledare

Moa har varit med i Teater Oliver så länge så att hon är en självklar stöttepelare i föreningen. Hon hjälper till med de olika gruppernas projekt när det behövs. Hon sitter även med i Teater Olivers styrelse som ledamot. Hon är en hejare på att bygga scenografi  samt ansiktsmålning m m. 

Styrelsen

Ordförande
Angelica Holm (2023-2025)
Mail: styrelsen@teateroliver.se

Kassör 
Ingegerd Svednell (2022-2024)

Ledamot
Moa Rönngren (2023-2024)

Ledamot
Mariette Heed (2023-2024)

Ledamot
Camilla Knutsen (2023-2024)

Ungdomsledamot
Yolanda Ryn (2023-2024)

Revisor
Paola Ryn (2023-2024)

Valberedning
Sirkka Albinsson (2023-2024)
Gabriella Laurin (2023-2024)

Samarbeten

ABF Västerås, ATR, Ung Teaterscen, Växhuset, Teaternätverket, Kultur-, Idrott- och Fritidsförvaltningen, Västmanlands Teater, Film i Västmanland, DHMJ, SF-Bio, VL, Awake project, Stadsbiblioteket V-ås, Global Living , Närradion, 4:e Teatern och många fler i Västerås med omnejd.

Vi är öppna för fler samarbeten. Intresserad av vad vi kan göra för er? Kontakta Sirkka Albinsson, Verksamhetsledare på Teater Oliver.
(sirkka@teateroliver.se / 0706-407368)

Teater Oliver
Växhuset
722 14 Västerås
info@teateroliver.se

Org nr 878 002-4058
Pg nr 161 1511-5